Fiskeberetning fra Down Under

Hej

Som nogen ved, var jeg og min familie på ferie i Australien i en måneds tid. Der blev der også tid til noget fiskeri.

Vores første dag med fiskeri, var på molen ved Palm Cove, 30 km nord for Cairns. Jeg tog min søn Nicolaj og min datter Sofie med på molen. Vi have lejet 2 fiskestænger for 2 timer med alt tilhørende udstyr og vi havde købt rejer som madning. De havde mange hug, men fiskede gad ikke rigtigt bide på. Det lykkedes dog for Sofie at fange en tropefisk, som blev genudsat:

 

Sofies tropefisk

 

Nicolaj var dog lidt nede over, at han ikke havde fanget noget.

 

Vores anden dag med fiskeri var Nicolaj og jeg, taget på revtur 1 ½ times sejlads ud fra Port Douglas (50 km nord for Cairns). Det blev til mange hug og mange forskellige slags revfisk bland de forskellige på båden. Nicolaj og jeg fik kun nogen enkelte små, som blev brugt efterfølgende til madning:

Torbens tropefisk 1

Nicolajs tropefisk

Torbens tropefisk 2

 

Jeg havde på tidspunkt fået et godt hug på en god fisk. Jeg havde fået den fightet lidt op, da jeg pludselig for meget modstand på stangen og hvorefter linen tager udløb, jeg mærker noget rusk på stangen og derefter mærkede jeg intet. Jeg kører linen ind og ser at mit forfang er kappet over. Det viser sig så, at der ligger en 3 m haj under båden, som har taget min fisk. Den kommer til syne ved overfladen, kort tid efter jeg har tabt min fisk. pga. der var nogle der havde været heldig og fået en mindre fisk op på båden, hvorefter den skulle genudsættes. Men genudsætteren blev bare til hajføde også. Der var også andre på båden, der mistede nogle gode fisk pga. af hajen. En stod faktisk længe og fightede med den, indtil den fik bidt linen over.

Vi fik fisk med hjem fra turen. Der var en af skipperne der fangede to spanske makreller, som han delte ud af:

FishingEarth-Spanish-Mackerel-2

 

 

På hjemturen så vi pukkelhvaler i leg.

 

Vores tredje fisketur var Nicolaj og jeg taget på molen, ved Kingfisher Bay Resort på Fraser Island. Hvor vi havde lejet grej for et par timer og købt rejer til madning. Der var gang i den fra start til slut. Madningen var knap nok landet på bunden, før der var hug. Men som tidligere nævnt, var fiskende svære at få ordentligt på. Det lykkedes dog mig at fange 5 stk. Bream:

Bream 1    Bream 2

 

Og 1 stk. Golden Trevalley:

2015-08-04 15.33.18

Nicolaj fangede også en Bream:

2015-08-04 15.58.36

Alle fisk blev genudsat.

Vi fik også besøg af en nysgerrig tilskuer:

Havskildpadde

 

Der er mange fine og store fisk i Australien, som vi så, når vi var ude at snorkle. Det kan kan godt anbefales at fiske der. De har også rigtige mange fine strækninger med godt fiskevand. Som de lokale sagde: Det eneste man skal være opmærksom på, når man fisker langs Queenslands kyster er, hvis man ser en stor sort skygge i vandet, skal man ikke gå og vadefiske, pga. Salties (Saltvandskrokedillerne) eller de store hajer som Bullsharks, Tigerhajer og Den Store Hvide.

Hilsen fra Down Under

Torben Andersen

This entry was posted in Fiske Steder. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.